Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli’den KKTC açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Yavru vatan-ana vatan çekişmesinin samimiyetten uzak” olduğunu belirterek, “İster yavru diyelim, ister kardeş diyelim; KKTC milli vicdanlarda vatan olarak mühürlenmiştir" dedi.



Devlet Bahçeli, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve KKTC'nin yeni seçilen CumhurbaÅŸkanı Mustafa Akıncı arasındaki "Yavru vatan -ana vatan" tartışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Var olmak için katlanılan sıkıntıları önemsemeyen, ödenen bedelleri ruhunda ve ÅŸuurunda duymayanlar için geleceÄŸin zifiri karanlık olduÄŸunu ifade eden Bahçeli, ÅŸunları kaydetti:

"Vatan kavramına yabancı ve uzak duranların, tarihin yüklediÄŸi sorumlulukları idrak edemeyenlerin yolu her zaman fırtınaya açılacaktır. Bu fırtınada alabora kaçınılmazdır. KKTC’de yapılan CumhurbaÅŸkanı seçimi ve sonrasında yaÅŸanan tartışma ve polemik kabusu ister istemez bana bunları düÅŸündürdü. Kıbrıs, bize ecdat yadigarı vatan toprağıdır. Kıbrıs gazidir, Kıbrıs ÅŸehittir, Kıbrıs milli davadır ve davadan dönmek kaybetmek, yenilmektir. Kıbrıs bizim için etrafı sularla çevrili stratejik önemde, siyasi deÄŸerde, jeopolitik özelde bir adadan ziyade, vatanadır, vatan toprağıdır."

"KKTC bir Türk devletidir"

Adada adil, eÅŸit, kalıcı ve barışçı bir temelde; iki toplumlu, iki kesimli bir devlet oluÅŸturulmasının geciktikçe istismar ve inkar siyasetinin durmayacağı görüÅŸünü belirten Bahçeli’nin mesajları ÅŸöyle:

"Kıbrıs TürklüÄŸü çözüm yorgunudur. Bitmeyen, netice almayan, yılan hikayesine dönen müzakereler aslında TürklüÄŸün tasfiyesine odaklıdır. KKTC bir Türk devletidir. Ayakta durması, varlığını uluslararası topluma tescil ettirmesi, meÅŸruiyet kazanması en tabii hakkıdır. Kıbrıs Türk toplumu Akdeniz'den çıkarılmak istenmektedir. Yavru vatan kavramına laf olsun diye itiraz edenler dünkü 'ver kurtulcu' zihniyettir. DenktaÅŸ'ı kast ederek 'çözümsüzlük çözüm deÄŸildir' diyorlardı. 'Yes Be Annem' diyerek teslimiyetçiliÄŸi övüyorlardı. Åžimdi ise vatan diyorlar.

Türk askerine iÅŸgalci muamelesi yapanlarla masalara kurulup sevgi yumağı oluyorlardı. Åžimdi ise verilen ÅŸehitlerden bahsediyorlar. 41 yıldır Kıbrıs'ta çözüm olsun deniyor. 2008'den beri diplomasi turları atılıyor. Ancak bir arpa boyu mesafe alınamıyor, sonuç çıkmıyor. Esasen dayatılan çözümsüzlüktür, gerçekte planlanan Türksüz bir Kıbrıs, Türkiye'den koparılmış bir Kıbrıs varlığıdır. Hesap budur. Hedef budur. KKTC’nin 4. CumhurbaÅŸkanı Sayın Akıncı önce bu tabloyu özümsemeli, 'yavru büyümek istiyor' demeden önce tarihi tehlikeleri idrak etmelidir. Yavru-anavatan çekiÅŸmesi samimiyetten uzak, meseleleri omurgasından kavrayan milli yoruma terstir. Ä°ster yavru diyelim, ister kardeÅŸ diyelim; KKTC milli vicdanlarda vatan olarak mühürlenmiÅŸ, Türk milletinin Akdeniz'deki incisi olmuÅŸtur.

Süleyman Åžah Türbesini kaçarak terk edenlerin, Ege'deki adaları Yunan iÅŸgaline teslim edenlerin vatan sızlanması yalandır, kuru gürültüdür. Her ÅŸeye raÄŸmen KKTC'nin yeni seçilen CumhurbaÅŸkanı'na baÅŸarılar dilerken, yürümeden koÅŸmaya çalışmasının akıllıca olmadığını hatırlatırım. 'AÄŸzından çıkanı kulağın duysun' diyerek KKTC'ye ayar vermeye gayret eden malum ÅŸahıs, bugüne kadar ne ağız, ne de kulak bırakmıştır. Fakat Türk milleti de, inanıyorum ki yakında enkaz ve hezimet dolu yıllardan eser ve iz bırakmayacak, adalet son sözü söyleyecektir."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.